Fara e zezë

Fara e zezë

Fara e zezë

  Profeti salallahu alejhi ue selem ka thënë : Fara e zezë është shërim për çdo sëmundje veç vdekjes. Transmeton Buhariu.Nga studimet e shumëta që janë bërë rreth dobive mjekësore të farës së zezë kanë dalë me rezultate si vijon :1. Fara e zezë ka veti luftuese kundër infeksioneve që shaktohen në trup. Sikurse dhe […]

Nigella sativa (fara e zezë) është ankthi më i madh i kancerit

Nigella sativa (fara e zezë) është ankthi më i madh i kancerit

(NaturalNews) Pavarësisht nga hezitimi i disa gjigantëve farmaceutikë dhe disa mjekëve të cilët mbledhin shuma të mëdha parash nga rekomandimi i trajtimit me hemoterapi, Nigella Sativa është dëshmuar shumë herë se është një trajtim i suksesshëm i kancerit, pa përdorur trajtimet konvencionale. Nigella Sativa është treguar efektive kundër shumë llojeve të kacerit, sikurse janë: kanceri i pankreasit, […]

Veçoritë e farës së zezë

Veçoritë e farës së zezë

Ebu Hurejra(r.a) thotë: Se i Dërguari i Allahut (a.s.) ka thënë: “Përdorni rregullisht këtë farë të zezë, {Habe Seude apo Nigella Sativa} sepse ajo përmban në vete ilaç për çdo sëmundje përveç vdekjes”. Buhariu, 10/121; Muslimi, 2215 Kjo është një bime e zakonshme, me ngjyre te zeze, kërcëlli I se cilës rritet 40 deri 60 cm. Veçoritë […]

Me të vërtetë, kjo fara e zezë është shërim për çdo sëmundje, përveç helmueses

Me të vërtetë, kjo fara e zezë është shërim për çdo sëmundje, përveç helmueses

Fara e zezë është bimë njëvjeçare, që rritet deri në 30 cm. Me kërcell të drejtë dhe me degëzime e gjethe te holla, me lule blu në të përhirtë, me bishtajë dhe fara të dhëmbëzuara. Vendi i saj është Azia Perëndimore dhe ajo kultivohet në shumë zona të Azisë dhe të Detit Mesdhe, për farat […]

Fara e Zezë (nigella sativa, habet sevda)

Fara e Zezë (nigella sativa, habet sevda)

Fara e Zezë (nigella sativa, habet sevda) Profeti alejhi selam ka thënë shekuj më parë, ”Në këtë farën e zezë gjendet shërimi i çdo shqetësimi, përveç vdekjes.” Përveç efektit që jep Fara e Zezë në sistemin imunitar, metabolizëm dhe zhvillimin e hormoneve, njëkohësisht pastron trupin nga substancat e dëmshme të quajtura Toxin, përforcon qarkullimin e […]

Fara e zezë është shërim për çdo sëmundje

Fara e zezë është shërim për çdo sëmundje

Pejgamberi ynë, Muhamedi (Paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi të!) ka thënë: “Me të vërtetë, kjo fara e zezë është shërim për çdo sëmundje, përveç helmueses.” Aisha tha: “Ç’është helmuesja?” Pejgamberi tha: “Vdekja!” [Trans. Buhariu]. Mjeku i lashtë grek, Destordhiris (ka jetuar në shekullin e parë pas lindjes së Isait alejhi selam), thotë: “Farat […]

By April 20, 2014 0 Comments Lexo më shumë →
Ti o njeri që kërkon të gëzosh gjithnjë shëndet duhet të këmbngulësh në përdorimin e farës së zezë!

Ti o njeri që kërkon të gëzosh gjithnjë shëndet duhet të këmbngulësh në përdorimin e farës së zezë!

Ti o njeri që kërkon të gëzosh gjithnjë shëndet duhet të këmbngulësh në përdorimin e farës së zezë! Rëndësia e farës së zezë {Habe Seude} është e madhe e pikërisht për këtë duhet të bëhet shoqërues gjatë jetës tënde që të ruash shëndetin ashtu siç na ka porositur Profeti {paqja dhe mëshira e Allahut qoftë […]

By March 12, 2014 4 Comments Lexo më shumë →
Fara e zezë (kokërrat e bereqetit)

Fara e zezë (kokërrat e bereqetit)

Fara e zeze Pejgamberi ynë, Muhamedi (Paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi të!) ka thënë: “Me të vërtetë, kjo fara e zezë është shërim për çdo sëmundje, përveç helmueses.” Aisha tha: “Ç’është helmuesja?” Pejgamberi tha: “Vdekja!” [Trans. Buhariu]. Efektet pozitive të fares së zezë * Ka efekt vdekjeprurës karshi mikrobeve dhe viruseve. * Zgjeron […]

By December 10, 2013 0 Comments Lexo më shumë →
Fara e zeze (kokerra e zeze,nigella sativa lat.; habet sevda)

Fara e zeze (kokerra e zeze,nigella sativa lat.; habet sevda)

Profeti Muhamed eshte shprehur: “Perdorni faren e zeze, me te vertet ajo eshte nje ilac per te gjitha semundjet pervec vdekjes “. Ketu jane disa semundje te cilat jane sheruar nga fara e zeze: 1. Renia e flokeve 2. Dhimbje koke 3. Pagjumesia 4. Marramendje dhe dhimbje veshi 5. Alopecia dhe zbokthi 6. Migrena 7. […]

By December 8, 2013 2 Comments Lexo më shumë →
Fara e zezë (el habbetu es sevda)

Fara e zezë (el habbetu es sevda)

Fara e zezë Kjo është bimë e zakonshme e zezë e familjes së grunajave, kërcelli i së cilës rritet nga 40 deri 60 cm. Kjo bimë ka gjethe të ndara mirë dhe lule të kaltra. Nga ato dalin fara të zeza të vogla kënddrejta, të cilat njihen gjithashtu si farë e bekuar ose farë e […]

By October 13, 2013 0 Comments Lexo më shumë →
Fara e zezë dhe studimi shkencor

Fara e zezë dhe studimi shkencor

Prej kur ka treguar Muhamedi alejhi selam se në kokrrën e zezë ka shërim për çdo sëmundje, shpjeguesit e shkencës së hadithit u orvaten, secili në bazë të angazhimit dhe mundësisë që posedon, që ta sqarojnë dhe ta vërtetojë se vërtetë në kokrrën e zezë ka shërim për çdo sëmundje duke përmendur disa sëmundje që […]

Fara e zezë,(habet sevda) – shërim për shumë sëmundje!!!

Fara e zezë,(habet sevda) – shërim për shumë sëmundje!!!

Fara e zezë është bimë njëvjeçare, që rritet deri në 30 cm. Me kërcell të drejtë dhe me degëzime e gjethe te holla, me lule blu në të përhirtë, me bishtajë dhe fara të dhëmbëzuara. Vendi i saj është Azia Perëndimore dhe ajo kultivohet në shumë zona të Azisë dhe të Detit Mesdhe, për farat […]

By April 22, 2013 3 Comments Lexo më shumë →
Fara e zezë (Nigella Sativa)

Fara e zezë (Nigella Sativa)

Fara e zezë (Nigella Sativa), ilaçi i çdo sëmundjeje !! Profeti Muhamed alejhi selam gjithmonë i ka këshilluar muslimanët të kujdesen për shëndetin e tyre dhe, si një doktor i vërtetë i ka dhënë zgjidhje sëmundjeve të ndryshme. Në një hadith Profeti alejhi selam ka thënë: ” Në këtë farën e zezë gjendet shërimi i […]

By March 23, 2013 0 Comments Lexo më shumë →
Fara e zezë

Fara e zezë

El Buhariu thotë se fara e zezë është e nxehtë dhe e thatë në shkallën e tretë. Ebu Hurejre r.a. transmeton hadithin e mirënjohur në të cilin Pejgamberi, s.a.v.s., ka thënë: “Përdorni rregullisht këtë farë të zezë, sepse ajo përmban në vete ilaç për çdo sëmundje, përveç vdekjes” *. Allahu i Madhërishëm në Kur’anin fisnik […]

By March 19, 2013 1 Comments Lexo më shumë →
Fara e zezë (Nigella Sativa), ilaçi i çdo sëmundjeje

Fara e zezë (Nigella Sativa), ilaçi i çdo sëmundjeje

Profeti Muhamed (a.s.) gjithmonë i ka këshilluar muslimanët të kujdesen për shëndetin e tyre dhe, si një doktor i vërtetë i ka dhënë zgjidhje sëmundjeve të ndryshme. Në një hadith Profeti (a.s.) ka thënë: “Në këtë farën e zezë gjendet shërimi i çdo shqetësimi, përveç vdekjes” Kjo është një recetë e qartë që muslimanëve i […]

By November 26, 2012 19 Comments Lexo më shumë →
Analizat laboratorike – vaji i kokrrës së zezë

Analizat laboratorike – vaji i kokrrës së zezë

Analizat laboratorike Vaji i kokrrës së zezë { Nigella Sativa}, përmban përqindje të lartë aminoacidesh [linoleik acid], acid ky me veti të transformuara si më poshtë: – Ndihmon sistemin imunitar dhe rrit kapacitetin e rezistencës ndaj dhimbjeve,– ndihmon në uljen e kolesterolit në gjak nëpërmjet sekretimit të tij me jashtëqitje si dhe me rrugë të […]

By November 21, 2012 1 Comments Lexo më shumë →
Fara e zezë parandalon alergjitë

Fara e zezë parandalon alergjitë

Studiuesit amerikanë thonë se fara e zezë shëron shumë sëmundje. Sipas tyre, ky ilaç bimor normalizon imunitetin e njeriut. Në SHBA janë bërë analiza të sakta mbi përbërjen e kësaj bime dhe efektet e saj qendrore.Sipas tyre, është vërtetuar se të gjitha vajrat e lashta të saj të provuara janë ilaçe gjithëshëruese. Fara e zezë […]

By November 13, 2012 0 Comments Lexo më shumë →
Mënyra të shërimit me kokërr të zezë !

Mënyra të shërimit me kokërr të zezë !

Mënyra të shërimit me kokërr të zezë ! 1. Për shërimin e kokë-dhembjes: Ibnul Kajjimi në librin e tij – Zadul Mead – në pjesën speciale rreth – Mjekësisë pejgamberike – ka thënë: Lyerja e kokës me vaj [vajimi] i kokës me të [vaj të kokrrës], bënë dobi kundër kokë-dhembjes së ftohët. -Mënyra e dytë: […]

By November 13, 2012 5 Comments Lexo më shumë →
Fara e zeze -Nigella Sativa – Habet sevda

Fara e zeze -Nigella Sativa – Habet sevda

Vaji Habe Seude është antibiotik kundër viruseve dhe mikrobeve dhe gjithashtu gjëndet në të një lëndë antikancer e cila quhet karotinë dhe në të ka disa hormone të cilat ndihmojnë në rritjen e fuqisë seksuale dhe janë aktivizuese. Përdorimi i këtij vaji sjell urinimin e shpeshtë gjë që ka të bëjë me pastrimin e sekrecioneve. […]

By November 1, 2012 10 Comments Lexo më shumë →
Manuali i vajit Habe Seude {kokrra e zezë}

Manuali i vajit Habe Seude {kokrra e zezë}

Ebu Hurejra {Allahu qoftë i kënaqur prej tij} thotë: Se i Dërguari i Allahut Muhamedi {paqja dhe mëshira e Allahut qoftë mbi të} ka thënë: “Përdorni rregullisht këtë farë të zezë,{Habe Seude} sepse ajo përmban në vete ilaç për çdo sëmundje përveç vdekjes”. Bukariu, 10/121; Muslimi, 2215   Forcimi i mishrave të dhëmbëve Shpërlarja e […]

By November 1, 2012 6 Comments Lexo më shumë →
Fara e zeze – Fara e bereqetit

Fara e zeze – Fara e bereqetit

Vaji i fares se zeze-Vaji Habe SeudeManuali i vajit Habe Seude {kokrra e zezë} {E shoqërisë Dallah}   Ebu Hurejra {Allahu qoftë i kënaqur prej tij} thotë: Se i Dërguari i Allahut Muhamedi {paqja dhe mëshira e Allahut qoftë mbi të} ka thënë: “Përdorni rregullisht këtë farë të zezë,{Habe Seude} sepse ajo përmban në vete […]

By November 1, 2012 11 Comments Lexo më shumë →