Friday, 24/3/2017 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mjeksia Islame

Mburoja e muslimanit

 • “Magjia një botë e zezë”!
  “Magjia një botë e zezë”!

  Autor: Agron Islami   Ndikime misterioze që realizoi magjia, bëri që një pjesë e njerëzve të kategorive të ndryshme, të pretendojnë se këto nuk janë reale, por janë, vetëm përralla dhe legjenda që zën vend në mesin e popujve të prapambetur dhe primitiv. Por në fakt, magjia është po e aq e gjallë, aq sa,…

 • Dhikri i gjumit
  Dhikri i gjumit

  Pejgamberi (salall-llahu alejhi ue selem) para se të shtrihej për të fjetur,ulej mbi shtrat, ngrinte shuplakat drejt fytyrës e këndonte suret: "Kul huvallahu ehad", "Kul eudhu birabil-felek", "Kul eudhu birabin-nas". Mëpas prekte çdo pjesë të trupit që kishte mundësi, duke filluar nga koka,fytyra etj. Këtë veprim, e bënte tri herë. Kur shtrihej në shtrat këndonte Ajetin…

 • Shërimi i magjisë nga Muhammedi alejhisselam
  Shërimi i magjisë nga Muhammedi alejhisselam

  Iben Tejmije Allahu e Mëshirofte ka thënë:’’Të gjithë Pejgamberët dhe njerëzit e devotshëm i kanë larguar shejtanët nga njerëzit me atë të cilën ka urdhëruar Allahu xh.sh.dhe i dërguari i tij. Të njëjtën gjë e kanë e kanë bërë edhe Isau dhe Muhammedi alejhimesselam’’.Mexhmuul Fetava,19/56-57. Nga Ja’la bin Murre r.a. transmetohet të ketë thënë :…

Rukje

Shendeti

REÇETA PËR TRETJEN E MIRË TË USHQIMIT
REÇETA PËR TRETJEN E MIRË TË USHQIMIT

REÇETA PËR TRETJEN E MIRË TË USHQIMIT Tretja apo procesi biokimiko - mekanik fillon në gojë, nga goja vazhdon në stomak e në zorrë. Këtu merr pjesë edhe mëlçia, që prodhon kripërat e tëmthit aq të nevojshme për shkrirjen e dhjamit. Pankreasi ka një funksion jashtëtahitës (ekzokrin) apo tretës dhe një funksion brendatahitës apo hormonal.…

Me Shume

Sëmundjet

 • Probleme me aknet ?
  Probleme me aknet ?

  Aknet (puçrrat e rinisë) fillojnë të paraqiten që në moshën e hershme të pubertetit, pra tek femrat nga mosha 11 vjeçare, e tek meshkujt nga mosha 13 vjeçare. Kjo moshë është tepër delikate, ngase në organizëm fillon në “revolucion“ hormonal, por gjithsesi nuk duhet harruar edhe llojin e lëkurës, që shpesh është edhe me predispozita…

 • Shenjat që tregojnë mungesën e hekurit
  Shenjat që tregojnë mungesën e hekurit

  Hekuri është një element i cili ka një rëndësi të veçantë për trupin tonë. Ai ka një rol thelbësor për prodhimin e hemoglobinës, një proteinë që ndihmon rruazat e kuqe të gjakut të shpërndajnë oksigjenin në trup.Ekzistojnë disa shenja të ndryshme të cilat tregojnë mbi mungesën e hekurit. Shenjat treguese janë; Ndiheni të lodhur shpesh…

 • Mënyra të shërimit me kokërr të zezë !
  Mënyra të shërimit me kokërr të zezë !

  Mënyra të shërimit me kokërr të zezë ! 1. Për shërimin e kokë-dhembjes: Ibnul Kajjimi në librin e tij - Zadul Mead - në pjesën speciale rreth - Mjekësisë pejgamberike - ka thënë: Lyerja e kokës me vaj [vajimi] i kokës me të [vaj të kokrrës], bënë dobi kundër kokë-dhembjes së ftohët. -Mënyra e dytë:…

Categories

Archives