Wednesday, 14/11/2018 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame
Tirana
0C

Të fundit

Mjeksia Islame

Mburoja e muslimanit

 • Udhëzimi i Profetit (s.a.u.s.) për trajtimin e frikës dhe të pagjumësisë
  Udhëzimi i Profetit (s.a.u.s.) për trajtimin e frikës dhe të pagjumësisë

  Udhëzimi i Profetit (s.a.u.s.) për trajtimin e frikës dhe të pagjumësisë Tirmidhiu sjell në Sunen-in e tij rrëfimin se, njëherë, Halidi iu ankua Profetit (s.a.u.s.) se nuk flinte mirë natën. Pejgamberi (s.a.u.s.) tha: “Kur të biesh në shtrat, thuaj: Allahumme! Rabbessemauatis-seb‟i, ue ma edhal-let! Ue Rabbel eradine, ue ma ekal-let! Ue Rabbesh-shejatini ue ma edal-let!…

 • Kushdo që ndalon në një vend gjatë udhëtimit dhe thotë kete lutje , kurrgjë s’do ta dëmtojë atë, derisa ta lë atë vend
  Kushdo që ndalon në një vend gjatë udhëtimit dhe thotë kete lutje , kurrgjë s’do ta dëmtojë atë, derisa ta lë atë vend

  Kushdo që ndalon në një vend gjatë udhëtimit dhe thotë Kërkimi i shpëtimit nga Allahu me Fjalët e përsosura të Allahut nga e keqja e asaj që Ai ka krijuar, ditën dhe natën, kur të ndaleni përpushim në ndonjë ndërtesë, në shkretëtirë, në det apo në qiell, për shkak të thënies së pejgamberit: “Kushdo që…

 • Duaja me rastin e pagjumsisë
  Duaja me rastin e pagjumsisë

  All-llahumme rabbes-semavati ve ma ezal-let ve rabble-eredine ve ma ekal-let ve rabbesh-shejatini ve ma edal-let kun li xharen min sherri halkike exhmeine en jefruta alejje ehadun min hum ev en jatga, azze xharuke ve tebarekesmuk. O Zot im, Sundimtar i shtatë qiejve dhe gjithë që ato mbulojnë, Sundimtar i tokëve dhe gjithë që ekziston mbi…

Rukje

Shendeti

Lakrat dhe dobia që kemi prej tyre
Lakrat dhe dobia që kemi prej tyre

Jo vetëm që janë tepër të pasura me materie ushqyese, por gjithashtu është ushqim pa kalori. Kalori për kalori, ofron katër herë kalcium më shumë se sa qumështi 2 për qind. Gram për gram ofron vitaminë C sa një portokall dhe hekur më shumë se spinaqi. Është përplot me vitaminë A dhe me shumë sasi…

Me Shume

Sëmundjet

 • Obesiteti, sëmundje e shekullit -XXI- !?
  Obesiteti, sëmundje e shekullit -XXI- !?

  Për pasojat e obesitetit ka ditur edhe Hipokrati para 2000 vitesh me thënien e tij se “Vdekjet e papritura janë shumë më te shpeshta tek personat me mbipeshë se tek ata me peshë normale”. Obesiteti, që dikur ishte frikë kryesisht e të pasurve, po rrezikon edhe vendet e varfra shumë milionëshe, duke bërë këto shtete…

 • Spondiliatroza, dhe kurat për shërimin e saj
  Spondiliatroza, dhe kurat për shërimin e saj

  Spondiliatroza është një sëmundje e shpeshtë. Pjesa që preket më shumë është ajo e shtyllës kurrizore. I sëmuri ndien dhimbje në bel dhe nuk mund të përkulet dot. Dhimbja përhapet nga fundi i belit deri në afërsi të bishtit të vertebrës së fundit. Dhimbja shkon deri në zverk. Dhimbjet e shkaktuara shpeshherë bllokojnë edhe frymëmarrjen.…

 • Shërimi i ishiasit me bishtin e delës …!?
  Shërimi i ishiasit me bishtin e delës …!?

  Në transmetimin që shënon Ibn Maxhxheh, transmetohet nga Enes ibn Maliku r.a. që Pejgamberi salAllahu alejhi we selam ka thënë: “Ilaç për ishias është bishti i deles i shkrirë dhe i ndarë në tri pjesë, secila pjesë merret në lukth esull tri ditë pandërprerë.” Çfarë nënkupton qe deleja duhet te jete që kullosin në regjionet…