Tuesday, 24/1/2017 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame
Tirana
0C

Mjeksia Islame

Mburoja e muslimanit

 • Kjo lutje thuhet 7 here në mëngjes dhe mbrëmje
  Kjo lutje thuhet 7 here në mëngjes dhe mbrëmje

    Kjo lutje thuhet 7 here në mëngjes dhe mbrëmje Muhamedi salAllahu alejhi we selam ka thënë: Kush e thotë këtë mëngjes e mbrëmje 7 here i mjafton atë që e brengosin qeshtjet e kësaj bote dhe tjetres. HasbijAll-llahu la Ilahe il-la hu(ve),Alejhi tevekkeltu ve Huve Rabbul-’arshil-’adhim. (7 herë) Shqip: Më mjafton mua All-llahu; s’ka…

 • Pakujdesia(Mospërfillja)
  Pakujdesia(Mospërfillja)

  Pakujdesia(Mospërfillja) Ka shumë lloje të pakujdesisë.Ai që nuk falet,është I pakujdeshëm.Ai që nuk agjëron,është I pakujdesëshëm .Ai që nuk e përmend Allahun në mëngjesë e në mbërëmje,është poashtu I pakijdesëshëm.Ai që e dëfren veten me diqka që e largon prej Allahut,edhe ai është I pakujdesshëm.Ai që bënë mekate ,është I pakujdesshëm.Ai që sbavitet me këtë…

 • Shenjat | Simptomat e mesyshit dhe hasedit
  Shenjat | Simptomat e mesyshit dhe hasedit

  Shenjat | Simptomat. Iben Kajim thote: Kjo eshte shkence qe e dine njerez te veçante qe e studjojne ate. 1.Hapja e vazhdueshme e gojes 2.Lemza e vazhdueshme. 3.Gromesima ne rastin e pangopjes mund te jene te njejtat ehde me magjine. 4.Krruajtja 5.Te peshtyrit e panderprere 6.Shfaqja e kokrrave ne trup 7.Shenja ne trup ne formen…

Rukje

Shendeti

Mana i zi
Mana i zi

Manat përmbajnë rreth 9% sheqer, acide organike, taninë, kripëra të ndryshme etj. Në ditët e ngrohta të verës ato përdoren për të shuar etjen. Pekmezi (shurupi i manave) përdoret në stomatitet dhe faringitet. Në këto raste lyhet goja dhe gryka me pekmez, sidomos në darkë para fjetjes. Pekmezi përdoret gjithashtu në mjekimin kundër anemisë, duke…

Me Shume

Sëmundjet

 • MAJASELLI
  MAJASELLI

  Këshilla për personat që kanë majasëll dhe probleme në zorrë: 1. Në të gjitha rastet me majasëll këshillohet që të përdoren krundet e grurit në supë apo në gjellë, tri herë në ditë. 2. Krundet nuk duhet të përvëlohen, por të hidhen atëherë kur serviret ushqimi në tryezën e ngrënies. 3. Krundet e grurit duhet…

 • Çfarë trajton fizioterapia?
  Çfarë trajton fizioterapia?

  Fizioterapia, sekreti i një jete të shëndetshme! Fizioterapia ofron shërbime terapeutike në shumë specialitete duke përfshirë: ? sistemin kardio-respirator ? geriatri ? rheumatologji ? neurologji ? pediatri ? ortopedi- traumatologji ? dëmtime sportive etj… Fizioterapia trajton çrregullimet kardio-pulmonare, përfshirë: ? atakun kardiak ? post-kirurgjinë e koronareve ? sëmundjet kronike obstruktive të mushkërive ? fibrozat pulmonare. Terapia manuale, që…

 • Inhalimi në zhgjua bletësh (Api aerosol)
  Inhalimi në zhgjua bletësh (Api aerosol)

  INHALIMI NE ZHGJUA BLETESH (Api aerosol) Apiterapija është e njohur qe ne Egjiptin vjetër , pjesë gjitheperfshirese e ksaj terapije eshte klima e krijuar ne zgjua . Ajri i zgjojit përmban të gjitha komponentët e produkteve te bleteve qe gjenden ne zgjua,siq jane: propolisi,mjalti,poleni,qumshti mbretreshes,poleni dylli si dhe ajri i pasur me oksigjen dhe vajra…

Categories

Archives