Tuesday, 17/10/2017 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mjeksia Islame

Mburoja e muslimanit

 • Kush thotë kur ndëgjon ezanin
  Kush thotë kur ndëgjon ezanin

  Muhamedi,- alejhi selam!,- ka thënë: " Kush thotë kur ndëgjon ezanin: Jam i kënaqur që Allahu është Zoti im, Feja ime është Islami dhe i dërguari im është Muhamedi alejhi selam, do t'i falen atij mëkatet." (Shënon: Muslimi: 4/86 (kapitulli mbi namazin), Ebu Davudi: 521 (kapitulli mbi namazin), Tirmidhiu: 2/11,12).

 • Tesbih dova (Ajetul kursija) (Arabisht ,shqip)
  Tesbih dova (Ajetul kursija) (Arabisht ,shqip)

  All-llahu La Ilahe il-la huvel-Hajjul-Kajjumu, la te’hudhuhu sinetun ve la nevmun, lehu ma fis-semavati ve ma fil-erdi, men dhel-ledhi jeshfe’u indehu il-la bi idhnihi, ja’lemu ma bejne ejdihim ve ma halfehum ve la juhitune bi shej’in min ilmihi il-la bima shae vesi’a Kursijjuhus-semavati vel-erda, ve la jeuduhu hifdhuhuma ve huvel-Alijjul-Adhim (Pas çdo namazi farz) Allahu…

 • Ilaçi Kur’anor për hasedin (xhelozinë)!
  Ilaçi Kur’anor për hasedin (xhelozinë)!

  Ilaçi Kur'anor për hasedin (xhelozinë)!   Allahu, xhele ue ala, ka thënë; وَلَا تَمُدَّنَّ عَيْنَيْكَ إِلَىٰ مَا مَتَّعْنَا بِهِ أَزْوَاجًا مِنْهُمْ زَهْرَةَ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا لِنَفْتِنَهُمْ فِيهِ ۚ " Dhe mos ia ngul sytë bukurisë së kësaj jete me të cilën i bëmë të kënaqen disa prej tyre (mosbesimtarë), e për t’i sprovuar me të."... (Ta'ha;…

Rukje

Shendeti

Foshnjat fillojnë të flasin që në muajin e katërt!
Foshnjat fillojnë të flasin që në muajin e katërt!

FOSHNJAT FILLOJNË TË FLASIN QË NË MUAJIN E KATËRT ! Deri më tash linguistët kanë menduar se aftësia e të folurit te fëmijët fillon të zhvillohet nga muaji i 18-të i jetës. Mirëpo një hulumtim më i ri i Institutit “Max Planck” nga Leipzigu ka treguar se foshnjat shumë më herët fillojnë të përvetësojnë rregullat…

Me Shume

Sëmundjet

 • Sëmundjet që fitohen nga mishi i derrit
  Sëmundjet që fitohen nga mishi i derrit

  Ndalimi i përdorimit të mishit të derrit është një prej atyre gjërave të quajtura “haram”. Kjo ndalesë përmban në vetvete shumë dobi, disa prej të cilave do i trajtomë më poshtë. Lëndët helmuese Mishi i derrit është një mish me shumë dhjam, dhe mbas konsumimit ky dhjam kalon në gjak dhe në një të ardhme…

 • Shenjat që tregojnë mungesën e hekurit
  Shenjat që tregojnë mungesën e hekurit

  Hekuri është një element i cili ka një rëndësi të veçantë për trupin tonë. Ai ka një rol thelbësor për prodhimin e hemoglobinës, një proteinë që ndihmon rruazat e kuqe të gjakut të shpërndajnë oksigjenin në trup.Ekzistojnë disa shenja të ndryshme të cilat tregojnë mbi mungesën e hekurit. Shenjat treguese janë; Ndiheni të lodhur shpesh…

 • Për forcimin e muskujve të zemrës
  Për forcimin e muskujve të zemrës

  Për forcimin e muskujve të zemrës Nevojitet, kohë pas kohe, të merret një lugë mjaltë dhe të trazohet në një sasi më të vogël çaji nga lëvorja e shegës dhe të pihet ajo, sepse kjo mirë e forcon zemrën

 • Abetarja Kur’anore
  Abetarja Kur’anore

  Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshiruesit Parathënie Lavdërimi i…

 • Kurani Shqip
  Kurani Shqip

  [gview file=”http://mjeksiaislame.com/wp-content/uploads/2012/11/Kurani.pdf”]      Shkarko Këtu  

Categories

Archives