Wednesday, 22/11/2017 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Të fundit

Mjeksia Islame

Mburoja e muslimanit

 • 7 Dhikret per mbrojtje nga syri i keq,hasedi dhe magjia
  7 Dhikret per mbrojtje nga syri i keq,hasedi dhe magjia

  Nga dhikret (përmendjet): 1. Leximi i ajetit kursij kur shkon për të fjetur. Allahu të mbron ty dhe nuk të afrohet shejtani derisa të zgjohesh dhe siç është transmetuar se ajeti kursij është mirë të thuhet pas çdo namazi farz. 2. Leximi i sures El-Bekare. Në të vertetë shejtanët largohen në atë shtëpi në të…

 • Mjekimi i magjisë … Keto janë ajetet qe lexohen
  Mjekimi i magjisë … Keto janë ajetet qe lexohen

  Mjekimi Vendos doren tek koka e semurit dhe lexon kuran me ze. “Eudhu bil-lahi minesh-shejtanirr-rraxhim min hemzihi ue nefhihi nefthihi Bismil-Lahirr-rrahmanirr-rrahim “ Lexo Suren el fatiha Bismil-Lahirr-rrahmanirr-rrahim 4 ajetet e par ate sures El-Bekare Pastaj Eudhu bil lahi minesh shejtanirr rraxhim ……………. Ajetin 102 e suren El Bekare Pastaj Eudhu bil lahi minesh shejtanirr rraxhim…

 • DUAJA – KUR NDIEJMË DHEMBJE A NGACMIME NË TRUP
  DUAJA – KUR NDIEJMË DHEMBJE A NGACMIME NË TRUP

  KUR NDIEJMË DHEMBJE A NGACMIME NË TRUP Pejgamberi (salall-llahu alejhi ue selem) thotë: "(Kur ndokush nga ju ndien ngacmime e dhembje në trup) le ta vendosë dorën e tij mbi vendin që ndien dhembje e të thotë: ﺑﺳﻡ الله، ﺑﺳﻡ الله، ﺑﺳﻡ الله، ﺃﻋﻭﺫ ﺑﺎﻟﻠہ ﻭﻗﺩﺭﺗﻪ ﻣﻥ ﺷﺭ ﻣﺎ ﺃﺟﺩ ﻭﺃﺣﺎﺫﺭ " BISMIL-LAH, BISMIL-LAH, BISMIL-LAH.…

Rukje

Shendeti

Vezët nuk janë të gjitha një lloj
Vezët nuk janë të gjitha një lloj

Vezët nuk janë të gjitha një lloj, madje ato nuk kanë as të njëjtën ngjyrë. Tonaliteti i të verdhit të vezës, në fakt tregon shumë për shëndetin e pulës që e ka bërë. Pjesa me e madhe e vezëve në treg, kanë një të verdhë të çelët, që do të thotë se pulat janë ushqyer…

Me Shume

Sëmundjet

 • Gurët në veshka
  Gurët në veshka

  Gurët në veshka janë masa të forta kristali me forma dhe përmasa të ndryshme që formohen brenda sipërfaqes së veshkave. Ato zakonisht janë të përbëra nga kalciumi, fosfati dhe acidi urik (urik acidi) dhe ndryshojnë në përmasa nga 2 mm deri në 12 mm. Si formohen ato? Gurët në veshka formojnë substanca të caktuara në…

 • Për pastrimin e kthjelltësisë së fytyrës
  Për pastrimin e kthjelltësisë së fytyrës

      Për pastrimin e kthjelltësisë së fytyrës Për pastrimin e kthjelltësisë së fytyrës: Përziej një lugë të vajit të kokrrës së zezë me një lugë të vajit të ullirit dhe lyeje fytyrën me të. Qëndro në atë gjendje për një orë, pastaj laje fytyrën me ujë dhe sapun. Profeti Muhamed (a.s.) gjithmonë i ka…

 • Alkoolizmi si sëmundje
  Alkoolizmi si sëmundje

  Alkoolizmi si sëmundje ...Islami është përçuesi i të gjitha shpalljeve hyjnore paraardhëse dhe në të njëjtën kohë është edhe besimi më i përkryer në botë. Besimi Islam është personifikimi i së mirës dhe burim i mençurisë sepse e ka burimin nga Allahu i Plotfuqishëm. Në islam në përgjithësi është i vlefshëm parimi se gjithçka ka…

Categories

Archives