Thursday, 15/11/2018 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Të fundit

Mjeksia Islame

Mburoja e muslimanit

 • A i ke këto simptoma ?
  A i ke këto simptoma ?

  Rënia e flokëve tek gratë, mërzia e pa shkak, frika e madhe në gjoks me shumë vesvese të tjera, aborti i fëmijëve pasiqë gruaja të ketë parë në ëndërr se si ndokush e godet në bark apo pas shpine fuqishëm me shqelm, lodhja e trupit, përtacia, dëshira e madhe për gjumë megjithëse ka bërë gjumë…

 • Udhëzimi i Profetit (s.a.u.s.) për trajtimin e frikës dhe të pagjumësisë
  Udhëzimi i Profetit (s.a.u.s.) për trajtimin e frikës dhe të pagjumësisë

  Udhëzimi i Profetit (s.a.u.s.) për trajtimin e frikës dhe të pagjumësisë Tirmidhiu sjell në Sunen-in e tij rrëfimin se, njëherë, Halidi iu ankua Profetit (s.a.u.s.) se nuk flinte mirë natën. Pejgamberi (s.a.u.s.) tha: “Kur të biesh në shtrat, thuaj: Allahumme! Rabbessemauatis-seb‟i, ue ma edhal-let! Ue Rabbel eradine, ue ma ekal-let! Ue Rabbesh-shejatini ue ma edal-let!…

Rukje

Shendeti

Çfarë tregojnë këto shenja të nxira që keni në trup
Çfarë tregojnë këto shenja të nxira që keni në trup

Shenja shumëngjyrëshe Ne të gjithë marrim të nxira herë pas here. Shumica nuk janë asgjë për t’u shqetësuar dhe shërohen vetë. Të tjerët mund të jenë një shenjë e diçkaje më serioze. Është mirë të dimë dallimin. Pse ndodhin? Një e nxirë shfaqet kur një goditje i bën enët e vogla të gjakut nën lëkurën…

Me Shume

Sëmundjet

 • Çaj me valerianë kundër tensionit të lartë
  Çaj me valerianë kundër tensionit të lartë

  Çaj me valerianë kundër tensionit të lartë 1 dorë rrënjë valeriane, 1/2 dorë lule livande, 1/2 dorë rozmarine, 1 dorë gjethesh nerënxe, 1 dorë lule kamomili. Rrënjët valeriane priten në copa të vogla, gjethet e nerënxës copëtohen me dorë. Ato përzihen me rozmarinën, lulet e livandës dhe kamomilin. Për çdo tas çaj hidhet një lugë…

 • Ç’është Kanceri?
  Ç’është Kanceri?

  Ç’është Kanceri?Në një kuptim të gjërë (pa u shoqëruar me ndonjë specifikim tjetër) termi “Kancer” shpreh proliferimin(shumimin) malinj të një linje të caktuar qelizore, zhvillimi i vetëvetishëm dhe përfundimi i të cilit është vdekja e personit, zakonisht e lidhur me ndikimet lokale të tumorit primar dhe/ose të metastazave si dhe me ndikimet serioze në gjendjen…

 • A dini t’i dalloni sëmundjet seksuale?
  A dini t’i dalloni sëmundjet seksuale?

  Për shkak të mundësisë së madhe të infektimit, sëmundjet seksuale duhet me kohë t’i dalloni dhe t’i shëroni. Në kohën e sotme njerëzit gjithnjë e më shpesh i ndërrojnë partnerët seksualë, marrëdhënia seksuale ndërmjet shumë njerëzve trajtohet si argëtim, për ç’arsye sëmundjet seksuale janë gjithnjë e më të përhapura në mesin e popullatës. Shumicën e…