Sunday, 24/6/2018 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mjeksia Islame

Mburoja e muslimanit

 • A mund të na sqaroni në lidhje me të vërtetën e mësyshit dhe llojet e tij?
  A mund të na sqaroni në lidhje me të vërtetën e mësyshit dhe llojet e tij?

  Pyetje: A mund të na sqaroni në lidhje me të vërtetën e mësyshit dhe llojet e tij?  Përgjigjja: Falënderimi absolut i takon Allahut! Mëshira, lavdërimi edhe paqja qofshin mbi të Dërguarin e Allahut! Profeti Muhamed (Paqja qoftë mbi të!) ka thënë: “Syri [mësyshi/dëmi i fuqishëm që shkakton ai] është një realitet [që ndodh në të…

 • Bota jomateriale e exhinëve realisht ekziston
  Bota jomateriale e exhinëve realisht ekziston

  Në doktrinën islame ekziston besimi në “gajb”,botën transcedentale.Kur’ani thotë: ?????? ?????????? ??? ?????? ????? ????? ?????????????? 1. ?????????? ??????????? ??????????? ???????????? ?????????? ???????? ????????????? ??????????? ”Ky është libri që nuk ka ndryshim në të ( sepse është prej Allahut) është udhëzues për ata që janë të devëtshëm.Të cilët e besojnë të fshehtën.....”(Bekare:2,3) Bota e fshhtë…

Rukje

Shendeti

E vërteta e hidhur e vezëve që blini në dyqan
E vërteta e hidhur e vezëve që blini në dyqan

Sa herë bëhet fjalë për blerjen e vezëve, pyetja është gjithmonë e njëjtë: ku mund t’i gjejmë të freskëta? Dhe gjithmonë është e vështirë, për shkak se ne nuk mund ta dimë në ç’kushte rriten pulat që bëjnë vezët, sa organik është ushqimi që u jepet atyre, a janë pjesë e kullotave apo e kafazeve…

Me Shume

Sëmundjet

 • TUMOR NE STOMAK
  TUMOR NE STOMAK

  Gjeja e pare qe duhet bere eshte ndryshimi i ushqyerjes dhe menyres se jeteses sepse kjo menyre jetese qe ka bere e ka cuar ne tumorr ne stomak. Le ti marrim me rradhe. Pastrimi i organeve. Duhet te pastrohen ne dy menyra: te pergjithshme qe behet cdo muaj dhe te perhershem qe behet cdo dite.…

 • Ç’është Kanceri?
  Ç’është Kanceri?

  Ç’është Kanceri?Në një kuptim të gjërë (pa u shoqëruar me ndonjë specifikim tjetër) termi “Kancer” shpreh proliferimin(shumimin) malinj të një linje të caktuar qelizore, zhvillimi i vetëvetishëm dhe përfundimi i të cilit është vdekja e personit, zakonisht e lidhur me ndikimet lokale të tumorit primar dhe/ose të metastazave si dhe me ndikimet serioze në gjendjen…

 • Sëmundjet e syve dhe mos shikimi mirë
  Sëmundjet e syve dhe mos shikimi mirë

  Sëmundjet e syve dhe mos shikimi mirë Gjysmë ore para se të shkoni për të fjetur lyeni kapakët dhe lëkurën e syve me vaj të farës së zezë. Eshtë e preferueshme që njëkohësisht dhe me lyerje të pini dhe përzierjen e cila përbëhet nga një lugë çaji me vaj të farës së zezë në një…

Categories

Archives