Monday, 10/12/2018 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Arrat e pishësArrat e pishës

Arrat e pishës
Arrat e pishës janë në fakt fara qe i prodhojnë disa lloje të pishave. Kanë prejardhjen nga Azia. Janë shumë të vogla, por madhësia e tyre mos t’iu gënjejë, sepse janë të pasura me materie ushqyese.

Arrat e pishës janë burim i shkëlqyeshëm i proteinave, përmbajnë acidin alfa-linolenik, i cili është i shkëlqyeshëm për zemrën dhe përmban vitaminë B. Janë burimi i vetëm i acidit linoleik i cili ndihmon gjatë rregullimit të apetitit. Përmbajnë hekur i cili paraqet komponimin kyç të hemoglobinës, i cili e pasuron organizmin me oksigjen dhe energji. Janë të pasura me magnez i cili është i rëndësishëm për punën e rregullt të muskujve, liron nga ngërçet dhe lodhja.

Vlera ushqyese
30 g arra pishe përmbajnë 190 kalori dhe 19 g yndyra.