Thursday, 21/2/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Akullorja e rrezikshme për shëndetin!Akullorja e rrezikshme për shëndetin!

479341_401213413320005_599593166_o

Propilen glikoli (antifrizi) i cili përdoret në ftohesit e veturave për të parandaluar ngrirjen e ujit -i cili përdoret si ftohës në radiatorin e veturës. Kjo lëndë kimike është jashtëzakonishte rrezikshme nëse depërton në lëkurë, dhe është vërtetuar që shkakton dëmtime në zemër, veshka, mëlçi, dhe në sistemin nervor qendror- edhe nëse absorbohet në sasi të vogël nga trupi.

 

Ky kemikal i dëmshëm (helmues) përdoret për prodhimin e akulloreve= për të parandaluar fortësimin apo ngurtësimin e tyre.

Këktë dukuri mund t’a keni vërejtur dhe ju kur keni bërë akullore në shtëpi, ato fortësohen si akulli, dhe nuk është lehtë të merret me lugë akulloreje- pasiqë nuk përmban antifriz (Propilen glikol).

 

E vërteta bëhet më e hidhur -kur nuk dihet sasia e antifrizit e përdorur në akulloret që ne blejmë!!!