Friday, 19/10/2018 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Ajri i pastërt i domosdoshëm për shëndetin e njeriutAjri i pastërt i domosdoshëm për shëndetin e njeriut

Ajri është i domosdoshëm për t’u mbajtur trupi në baraspeshë të njëjtë, përderisa është i pastër dhe nuk përzihet me ajrin APO erërat e papastra. Ai është mbrojtje e padukshme.
Çdo stinë e vitit lind sëmundjë që janë karakteristike për atë stinë. Kështu p.sh. vera shkakton nervozë, sëmundjet e tëmthit, por shëron sëmundjet e lidhura me ftohtësi. Kjo vlen edhe për stinët tjera.
Ajri i ftohtë forcon organizmin dhe rregullon tretjen. Ajri i nxehtë shkakton efekte të kundërta. Ndryshimet në ajër mund të shkaktojnë kolerën, për të cilën do të flitet më vonë.