Quinta-feira, 18/7/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Agjëroni se shëroheniAgjëroni se shëroheni

agjerimi

Muslimanët nuk agjërojnë sepse Ramazani sjell dobi shëndetësore, po duke u munduar për ahiretin, ne gjithsesi e fitojmë edhe këtë botë, prandaj nëse agjërojmë, të mirat që sjell agjërimi janë të pashmangshme.
Ndër efektet më të shpeshta shëndetësore të agjërimit mund të përmendim uljen e sasisë së sheqerit në gjak, uljen e kolesterolit dhe të shtypjes së lartë të gjakut. Në të vërtetë, agjërimi i Ramazanit do të ishte një rekomandim ideal, për obezët dhe për njerëzit me hipertension.
Agjërimi po ashtu rregullon punën e zorrëve, bën pastrimin e tyre, forcon enët e gjakut, duke rënë sasia e kolesterolit dhe hipertensionit, rregullohet puna e zemrës dhe frymëmarrja.

(Visited 14 times, 1 visits today)
Top