Wednesday, 15/8/2018 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

AGJËRIMI I ASHURASAGJËRIMI I ASHURAS

AGJËRIMI I ASHURAS

Është porosi profetike që të agjërohet dita e ashuras (dita e dhjetë e muajit hënor muharrem) dhe këtë gjë e ka raktikuar vet i Dërguari (sal-laAllahu alejhi ve selem) në vitin e fundit të jetës së tij. Ai, madje, ka paralajmëruar se do të agjëronte edhe ditën e nëntë nëse do të jetonte deri në vitin e ardhshëm, gjë që nuk ndodhi, ngase në ndërkohë kaloi në ahiret.
Sipas kësaj, preferohet që kjo ditë të agjërohet, e brenda mundësisë, ti bashkëngjitet me agjërim edhe dita paraprake.
Sivjet, dita e nëntë dhe e dhjetë e muajit muharrem janë e premta dhe e shtuna (29-30.09.2017) që është mirë të agjërohen. Agjërimi është vullnetar (jo obligativ), porse përfitimi (sevapi) është i madh.

Hoxhê Ekrem Avdiu

Categories

Archives