Wednesday, 16/1/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

A na mbron synetimi nga semundjet gjenitale?A na mbron synetimi nga semundjet gjenitale?

A na mbron synetimi nga semundjet gjenitale?

Aspak nuk ka dyshim se semundjet gjenitale me shu¬me jane prezent te njerezit qe nuk jane te bere synet. Dr. Pinki, i cili vitin 1988 ne Amerike e ka botuar librin per synetimin, thote se me teper se 60 studime shkencore vertetojne se semundjet gjenitale me shpesh lajmerohen te nje¬rezit e pa bere synet.
Dr. Parkeri ka bere hulumtime te 1350 te semure nga semundje te ndryshme te organeve gjenitale, dhe ka konstatuar dallimin e qarte te tri semundje te organeve gjenita¬le qe jane jashtezakonisht te perhapura te personat e pa bere synet. Keto semundje jane:
1) Lia e ujit ne organin gjenital;
2) Blenoragjia[217], dhe
3) Sifilizi.[218]

Hulumtimet shkencore bashkohore tregojne se sida eshte me pak prezente te njerezit qe jane te bere synet.[219]
Mirepo, mos t’i shkoje ndermend ndokujt qe eshte i be¬re synet dhe se nuk mund te semuret nga kjo semundje e keqe. Keto semundje jane prezente edhe te ata qe jane bere synet edhe te ata qe nuk jane bere e qe jane te perfshire ne imoralitet dhe homoseksualizem. Mirepo, te njerezit e bere synet keto semundje me veshtire mund te kalojne.