Wednesday, 14/11/2018 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame
Tirana
0C

A i ke ditur këto gjëra për suren EL-KADRA i ke ditur këto gjëra për suren EL-KADR

Sureja Kadr
1. Ne e zbritëm atë (Kur’anin) në Natën e Kadrit.
2. E ç’të bëri ty të dish se ç’është Nata e Kadrit?
3. Nata e Kadrit është më e rëndësishme se një mijë muaj!
4. Me lejen e Zotit të tyre në (atë natë) të zbresin engjëjt dhe shpirti (Xhibrili) për secilën çështje.
5. Ajo (që përcakton Zoti) është paqe deri në agim të mëngjesit.

Surja : EL-KADR  ( Caktimi )

Renditja :  Surja e 97

Zbritja : Mekase

Numri i ajeteve : Sipas Mekasve   6 ajete dhe sipas Shamit  5  ajete

Kjo është surja e 25 e cila ka zbritur pas sures Abese

Nata e kadrit  do të thotë nata e caktimit në këtë natë,Allahu i Madhëruar ka filluar t’i shpallë kur’anin Muhamedit salallahu alejhi ue selem .Ajo është nga netet teke të 10 ditëshit të fundit të muajit Ramazan ,gjatë saj engjëjt zbresin me të gjitha vendimet hynore  për çfar do  të ndodh në Tokë brenda një viti