Segunda-feira, 22/4/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

3 Shkaqet qe njerezit do te hyjne ne Xhehenem3 Shkaqet qe njerezit do te hyjne ne Xhehenem

xhehenemi

Njerëzit hyjnë në zjarr për tre shkaqe kryesore!

Ibnul Kajim rahimehullah ka thënë:

“Njerëzit hyjnë në zjarr për tre shkaqe kryesore:

1) nëpërmjet portës së dyshimeve në fe;

2) nëpërmjet portës së epsheve dhe tekave, që e shtyjnë t`i japë përparësi tekës së tij kundrejt bindjes dhe kënaqësisë së Zotit;

3) nëpërmjet portës së zemërimit, e cila shkakton padrejtësi dhe tejkalim të kufijve ndaj krijesave”.

Përmblodhi: Dhafir ibën Hasen Al Xheb`an

(Visited 12 times, 1 visits today)
Top