Sábado, 23/2/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame
No Data

20 Ramazan20 Ramazan

20 Ramazan
Kthimi në Mekë.

Dita e shpalljes së Mekes.
Dita e pastrimit të Qabes nga idhujt.
Dita e parë në histori e amnestisë.
Dita e triumfit të madhë.

Kishin të dyt nga një dëshirë të madhe në jetë.
Profeti Muhamed kishte shum dëshirë që minxha i Tij Ebu talibi ta pranonte Islamin.
Ebubekri kishte shum dëshirë që babai i Tij ta pranonte Islamin.

Në ditën e clirimit të Mekes babai i Ebubekrit vendosi ta pranoj Islamin, Ebubekri nga rrespekti për profetin Muhamed a.s. që kishte e dërgoi që ta pranon para Muhamedit a.s. Gjat procesit të pranimit të islamit nga ana e babës, Ebubekri u nda anësh dhe filloi të qaj. Qajti Ebubekri se i vinte keq nga Muhamedi a.s. që Ebutalibi nuk arriti ta pranon Islamin që profeti aq shum kishte dëshir. (Huazuar)