Sunday, 25/6/2017 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Të fundit

Mjeksia Islame

Mburoja e muslimanit

 • Si ndodh prekja e njeriut nga mësyshi dhe smira?
  Si ndodh prekja e njeriut nga mësyshi dhe smira?

   Pyetje: Si ndodh prekja e njeriut nga mësyshi dhe smira?  Përgjigjja: Falënderimi absolut i takon Allahut! Mëshira, lavdërimi edhe paqja qofshin mbi të Dërguarin e Allahut! Marrja mësysh (në arabisht “EL-ÂJN”) është një e vërtetë që bazohet në argumente të fuqishme autentike islame. Dijetarët muslimanë kanë theksuar se mësyshi (që njihet në gjuhën popullore si…

 • 14 Rregullat qe duhet te di muslimani kur shkon ne banjo
  14 Rregullat qe duhet te di muslimani kur shkon ne banjo

  Për atë që shkon në banjë ka disa rregulla: 1- Nuk është mirë që njeriu që shkon në banjë të ketë me vete ndonjë gjë në të cilën është i shkruar emri i Allahut, përveçse në rastin kur ai ka frikë se e humb apo ja vjedhin atë objekt. Enesi transmeton se i Dërguari i…

 • Mbulimi i enëve të ushqimit dhe mbyllja e calikëve të ujit
  Mbulimi i enëve të ushqimit dhe mbyllja e calikëve të ujit

  Mbulimi i enëve të ushqimit dhe mbyllja e calikëve të ujit Muslimi sjell në Sahih-un e tij hadithin e Xhabir ibn Abdullahit, që tregon se e ka dëgjuar të Dërguarin e Allahut të thotë: “Mbulojini enët e ushqimit dhe lidhini grykat e calikëve të ujit, sepse është njënatë gjatë vitit, në të cilën zbret një…

Rukje

Shendeti

Ndiqni keshillat e specialisteve per efektet kuruese te arres dhe menyrat e perdorimit
Ndiqni keshillat e specialisteve per efektet kuruese te arres dhe menyrat e perdorimit

????Arrat:  pastrojne gjakun dhe ulin rrezikun e diabetit ??Ndiqni keshillat e specialisteve per efektet kuruese te arres dhe menyrat e perdorimit Ne mjekesine popullore perdoren gjethet, frutat jeshile, levorja e degezave, zhgualli (levorja e trungut), buka e arres dhe lulet. Gjethet e arres mblidhen ne pranvere, lulet dhe sythat ne maj, levorja e jashtme jeshile…

Me Shume

Sëmundjet

 • Çfarë duhet të konsumojnë anemikët
  Çfarë duhet të konsumojnë anemikët

  -Anemikët duhet të konsumojnë fruta me vitaminë C. -Anemikët duhet të konsumojnë spinaq dhe barëra jeshile. -Fiku, shalqiu dhe luleshtrydhja, efikase për t’u trajtuar. -Anemikët duhet të pinë 150 gram lëng karotash në ditë. -Pacientët duhet të pinë çdo ditë 150 ml lëng të rrepës së kuqe, para buke. -Këshillohet të konsumohet sa më shpesh…

 • Vaj ulliri me mjaltë, kundër rënies së flokëve
  Vaj ulliri me mjaltë, kundër rënies së flokëve

    Rënia e flokëve është një dukuri shqetësuese për shumë persona, të cilët shpesh kërkojnë për të provuar lloj-lloj recetash.   Një recetë shtëpiake për personat të cilët kanë rënie të shtuar të flokëseve, dhe shumë e lehtë për t’u përgatitur, është përzierja e vajit të ullirit dhe mjaltit. Kjo është shumë efektive nëse përdoret…

 • Zemra dhe ngushtimi i damarëve të gjakut
  Zemra dhe ngushtimi i damarëve të gjakut

  Zemra dhe ngushtimi i damarëve të gjakut Pihet vaji i farës së zezë me çdo lloj lëngu të ngrohtë [si çaj, qumësht etj] sepse shkrin yndyrat dhe zgjeron damarët. Kjo mënyrë këshillohet pas buke sa herë që ka ngushtim në damarët e gjakut.

Categories

Archives